Grillowany kurczak z batatami / Grilled chicken with sweet potatoes

grillowany

Dzis jeden z szybszych obiadow, smaczny, zdrowy i kolorwy. Przede wszystkim kotlet, cos co jest chyba podstawa obiadu w Polsce. Poza tym troche ziemniakow i surowka – klasycznie, ale z oryginalna nutka. Zwykle ziemniaki zamienione na bataty, a surowka na salatke warzywna z kapusty pekinskiej w sosie musztardowo miodowym.

Today I want to present you one of quickest dinners, which is at the same time delicious, healthy and colorful. Firstly chop is a base for Polish meals, usually served with potatoes and vegetables. This time this classic version of dinner I served in original way. Classic polish potatoes were replaced with sweet ones, and vegetables were served with honey-mustard seasoning.

Wersja polska English version
Opis: Przygotowanie 2 porcje, 30 min + 40 min pieczenia Description: Preparation 30 minutes, 40min baking, 2 servings
Skladniki:

    • 200g piersi z kurczaka
    • 2 bataty
    • 1 cykoria
    • 1 papryka romero
    • 2 pomidory
    • 1 lyzka miodu
    • 1 lyzka musztardy stolowej
    • Odrobina oliwy
    • Czosnek,
    • Sol, pieprz
    • Majeranek, tymianek
Ingredients:

    • 200g of chicken breasts
    • 2 sweet potatoes
    • 1 Romero Pepper
    • 2 tomatoes
    • 1 chicory
    • 1 tbs honey
    • 1 tbs of mild mustard
    • Olive oil
    • Garlic
    • Salt, pepper,
    • Marjoram, thyme
Przygotowanie:
Obrac bataty, wlozyc do blachy do pieczenia, polac lekko oliwa, posypac ziolami, wstawic do nagrzanego piekarnika do 200°C i piec przez okolo 40 min. Umyc piersi z kurczaka, pokroic na plastry wielkosci kotletow. Posolic, popieprzyc, odlozyc na chwile. Umyc warzywa, pokroic, wlozyc do miski. Przygotowac sos: najpierw miod z musztarda i czosnkiem, potem niewielkim strumieniem wlac oliwe okolo 20ml ,tak by uzyskac odpowiednia ilosc sosu do swojej salatki. Polac sosem salatke, popieprzyc swierzo zmielonym pieprzem. Gdy bataty beda juz prawie gotowe rozgrzac grilla, smazyc kurczaka dosc lagodnie, by nie wysechl. Ulozyc wszystko razem na talerzach i skonsumowac ze smakiem.
Smacznego!
Preparation:
Peel sweet potatoes, put into the baking sheet, pour little olive oil, sprinkle with herbs and put into the preheated oven to 200°C and bake for about 40 minutes. Wash chicken breasts, cut into slices of the size of chops. Season with salt, pepper, put aside for a moment. Wash the vegetables, cut, put into a bowl. Prepare the sauce: first honey with mustard and garlic, then pour a small stream of about 20ml olive, in order to get adequate amount of dressing to your salad. Pour salad with dressing, and freshly ground pepper. When the sweet potatoes will already almost done warm up the grill, fry the chicken gently enough to not dry. Arrange on plates all together and consume with apetite.
Enjoy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>