Makaron z bazyliowym pesto / Basilic pesto with pasta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kto nie lubi kuchni włoskiej ? Chyba nie ma takiej osoby, dlatego co jakiś czas warto oddać się fantazji o jedzeniu pysznych past w cieniu wielkiego parasola, obserwujac piekne zielone góry. Chciałabym kiedyś odwiedzić Włochy i odzyskać zdolność jedzenia prawdziwego makaronu z prawdziwym serem. Ale do rzeczy! W domu najszybciej można przygotować bazyliowe pesto. Sprawi, że często będziemy do niego wracać, ponieważ jest klasycznym elementem kojarzonym z Włochami. I jakie pyszne!

Who does not like Italian food? I think there is ain’t such a person, so for that reason from time to time is worth enjoy the fantasy of eating delicious pastes in the shadow of the big umbrella, watching the beautiful green mountains. I would like to visit Italy one day and regain the ability to eat real pasta with real cheese. But the thing! At home we can quickly prepare basil pesto. I promise, you will often come back to it because it is a classic element associated with Italy. And how delicious!

Wersja polska English version
Opis: Przygotowanie 3 porcje, 30 min Description: Preparation 30 minutes, 3 servings
Skladniki:

  • 400 g makaronu spaghetti
  • 200g piersi z kurczaka
  • 2 szklanki liści bazylii
  • 80g szklanki orzechów piniowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 70ml szklanki oliwy z oliwek
  • 50g nerkowców
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki płatków/tartego parmezanu
Ingredients:

  • 400 g pasta spaghetti
  • 200g chicken breast
  • 2 cup basil leaves
  • 80g cup pine nuts
  • 1 clove of garlic
  • 70ml cup olive oil
  • 50g cashew
  • salt, pepper
  • 3 tablespoons of flakes / grated parmesano
Przygotowanie:Umyć kurczaka, pokroić, posolić, usmażyć na patelnii z odrobiną oliwy na wolnym ogniu. Na suchej patelnii uprażyć orzechy na pesto. Składniki na pesto wraz z przestudzonymi orzechami włożyć do blendera bądź moździerza i zmielić na dość gładką masę. Ugotować makaron al dente, odlać i zostawić z garnku. Dodać pesto, kurczaka, wymieszać, nie podgrzewać. Serwować od razu.

Smacznego!

Preparation:
Wash the chicken, cut, salt and fry in the pan with a little olive oil over low heat. On a dry frypen roast the nuts for the pesto. Ingredients for pesto with cooled nuts put into a blender or mortar and grind to a fairly smooth paste. Cook the pasta al dente , drain and leave into pot. Add pesto, chicken, stir, do not heat. Serve at once.
Enjoy!

2 thoughts on “Makaron z bazyliowym pesto / Basilic pesto with pasta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>